Vecka 22

Hej alla elever och föräldrar!
Denna vecka är det Mahdi och Ernestos tur att blogga.
” Vi mår bra här i skolan. Vi är glada och snälla mot varandra och vi leker tillsammans. Det är roligt på idrotten. Vi brukar leka, skepp, hav och land, fruktsallad och ibland springer vi en hinderbana. När vi har uteidrott leker vi svanskull och vi har haft en karta som visade hela skolgården, karusellparken och banankullen,. Vi gick runt med kartan till olika platser. När vi har skoltid tycker vi om att jobba med Lycko och på fritidstiden tycker vi om att spela Kalaha”.
Ernesto och Mahdi vill också skicka en extra hälsning till sina föräldrar.

Här kommer en sammanfattning från vecka 21.
Denna vecka har vi haft högsommarvärme och det passade oss utmärkt när vi besökte Skånelaholms slott i måndags.  Det blev en trevlig utflykt med helt underbara elever. De uppskattade guidningen trots att vi var många och det var trångt i rummen, samtidigt som vi inte fick röra på någonting, så lyssna de intresserat och de hade många spännande frågor. En fråga som återkom i varje rum, när guiden pratade om de olika personer som levt på slottet, var: Var är de nu? Är de verkligen döda? Hur dog de? De kunde inte riktigt förstå hur längesedan det var.
Dagen efter fick eleverna rita och skriva i deras tankeböcker om utflykten.

I tisdags gick vi åter igen till vår skogsplats, där arbetade vi med 10 skutt. Eleverna fick arbeta i smågrupper, först gick vi igenom vad det innebär med att samarbeta, även här har eleverna många kloka förslag.
Under tre minuter fick de samla kottar, sedan skulle de tillsammans lägga kottarna i grupper med tio i varje hög eller rad. De hade samlat allt ifrån 80-120 kottar. Detta uppskattades och en önskan om att göra detta igen kom upp.
Sedan passade vi på att skriva lite med hjälp av kottarna. När det blev fri lek hittade några elever spännande småkryp.
När vi kom hem passade vi på att se en kort film om några småkryp. Det gäller att passa på när intressen uppstår!

Det har blivit mycket matte denna vecka. Vi har repeterat femkompisar och sexkompisar, sedan har vi sett en film om tiokompisar. Passa gärna på att leka en lek som handlar om våra olika talkompisar. Ni bestämmer ett antal av något plockmaterial, stenar passar utmärkt, som ni har hemma. Vi använder oss av plastklossarna i skolan. Sedan gömmer du några i din hand och visar resterande för ditt barn. Barnet får sedan gissa. Genom leken lär vi oss lättare och det blir samtidigt roligare att lära.

Nu till något mindre roligare, många av eleverna äter inte upp sin frukt som de har med sig utan kastar stora delar av frukten. Prata hemma om detta.

Nu är vi klara med bokstavskännedoms testet. Jag kan inte påstå att det var ett test som väckte nyfikenheten hos eleverna, men de var helt otroliga. De fick sitta alldeles tysta i 30 minuter och lyssna på olika bokstavsljud, för att sedan ringa in rätt bokstav. Efter 15 minuter fick vi pausa lite. Ett stort beröm till alla era underbara barn!

Denna vecka har det varit önskevecka i matsalen. Detta fick vi serverat:
chicken nuggets, tacos med vegetarisk köttfärs, fiskhamburgare, pannkakor och
Pizza.
Nöjda, glada och mätta barn!
Vårt resultat: Vi fick fyra maträtter av fem, den maträtt vi också hade önskat var broccolisoppa.

Idag hade eleverna vikarie på idrotten för första gången. Eleverna skötte sig utmärkt hälsar Ali.

För er som redan nu behöver veta när vår skolavslutning är så är den den 14/6 kl.9.00 utomhus. Tänk på att smörja in barnen med solkräm och glöm inte att de kan ha en keps eller hatt på sig ifall det blir soligt och varmt. Vi kommer att träffa barnen redan kl.08.40 i klassrummet, för att sedan gå tillsammans till samlingsplatsen.
Vi personal på Månen och Solen skulle tycka att det vore trevligt om ni kunde stanna kvar en stund efter avslutningen. Ta med egen fikakorg och filt så har vi lite trevligt efteråt. Självklart ser vi till att alla de barn som inte har sina föräldrar kvar efter skolavslutningen får fika av oss.

Soliga hälsningar från Suzzi och Patricia

Detta händer vecka 22
Måndag 28/5 
Jag är på ledningsmöte hela dagen. Eleverna kommer att ha en friluftsdag här på skolan och de kommer att samarbeta med Solen i olika stationer.
De börjar som vanligt kl.09. Vi kommer att få hjälp av 6 flickor från 6b.  I fredags gick jag igenom detta tillsammans med eleverna, så att de ska kunna vara lite mer förberedda.

Tisdag 29/5 Vi går direkt till skogen på morgonen. Simträning för Nelly, Celine, Karl-Johan och Leo.

Onsdag 30/5 Stationsarbete

Torsdag 31/5 Stationsarbete tillsammans med Solen.

Fredag 1/6 Uteidrott, tänk på att eleverna fortfarande byter om och duschar.

 

2 svar på ”Vecka 22”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *