Vecka 23

Då var det dags igen för en ny sammanfattning av veckan som gick. Denna vecka har vi verkligen samarbetat med Solens elever och det uppskattas mycket. Eleverna är bra på att ta ansvar och de jobbar så bra tillsammans.

Vi började veckan med friluftsaktiviteter. De var indelade i fyra grupper och de fick prova på vattenstafett, gå en hinderbana, kasta boll genom rockringar och en samarbetsuppgift, med hjälp av en ”fallskärm” ett tunt runt tygstycke skulle eleverna göra olika övningar med.

En annan aktivitetsdag var i torsdags då var eleverna från Solen och Månen indelade i fem grupper. Aktiviteterna denna dag var spela spel, bygga pussel eller arbeta med Lyckobrickorna, lyssna på en saga, måla bakgrunden på en liten lerkruka, på måndag ska de få måla dit sommarmotiv på krukan och den sista stationen var filmvisning. En toppendag. Jag tror att de flesta elever kände sig nöjda.

För övrigt så arbetar vi med matte, udda och jämna tal samt begreppet hälften. Nästa vecka fortsätter vi med detta.

Här kommer ett blogginlägg från Embla och Linnea:
”Veckan har varit rolig. Vi lekte mamma, pappa, barn när vi var i skogen i tisdags och hade lektion. Det är roligt att leka tillsammans. Gympan har varit bra, vi lekte lekar och jag, Embla spelade fotboll med Asmed, för jag kunde inte vara med för jag har skadat armen. Det är roligt att titta på film, idag såg vi Mattelandet. Det handlar om siffror och idag lärde vi oss mer om jämna tal och hur man kan dela upp talen. Snart är vi klara med Trulleboken, då får vi ta hem den. Det är också roligt på rasterna, nu leker vi mycket med vatten och bygger i sandlådan, några leker också restaurang, då blir vi bjudna på goda sandkakor.”
Embla berättade också att hemma har hennes lillebror planterat en kärna från ett äpple.

Avslutar med en härliga bild från vår utelektion i tisdags.
Solen sken och barnen var glada barn.

Hälsningar Suzzi och Patricia

Detta händer vecka 2

Måndag 4/6 Stationsarbete tillsammans med Solen. Denna förmiddag besöker våra nya sexåringar vår skola och då träffar de deras nya lärare och fritidspersonal.
Om det inte har framgått tidigare så är jag och Ann-Sophie  med upp till trean med våra elever, men då heter vi inte Månen utan 1b och Solen heter 1a.

Tisdag 5/6 Vi går direkt ut på morgon och letar efter sommarblommor! Klockan 10 är vi inbjudna till 4:ornas musik och teaterföreställning: Härlig är jorden? Passar bra, då det är Världsmiljödagen. Simträning som vanligt för Celine, Nelly, Karl-Johan och Leo.

Onsdag 6/6 LOV, Sveriges nationaldag

Torsdag 7/6

Fredag 8/6 Sista idrotten för terminen, glöm inte ombyte, handduk och bra skor att springa i.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *