Vecka 24

Hej!
Det blev en annorlunda vecka med ledighet mitt i veckan. Men trots avbrottet i veckan har vi hunnit med mycket. I måndags var eleverna på Månen och Solen indelade i tre grupper. De tre olika aktiviteterna bestod av att arbeta med matte och svenska. I svenska skrev eleverna på mini whiteboardtavlor. De fick lära sig hur man i år 1 skriver sitt namn, första bokstaven stor, resten av bokstäverna i namnet skrevs sedan med små. Vi tränade också på att skriva de små bokstäverna i alfabetet. Den sista aktiviteten var att eleverna skulle dekorera sina små blomkrukor med olika motiv. En mycket trevlig dag med nöjda elever.

I tisdags när vi var på promenad plockade vi olika sommarblommor. Det blev en hel del olika vackra blommor.

Sedan var det dags för den fria leken.Eleverna hade fixat ett litet kök! Nu bjöds det på korv med bröd!

Innan vi gick tillbaka till skolan fick vi se några blåmesar som hade flyttat in i fågelholken som eleverna hade satt upp tillsammans med Naturskolan.

I torsdags fortsatte vi att arbeta med udda och jämna tal. Eleverna är riktigt duktiga på att förstå hur man kan ta reda på om ett tal är jämnt. Vi passade på att fortsätta arbeta med mattebegreppet hälften, men det är lite svårare att förstå. Men så är det med allt som är nytt.

Det är inte bara våra elever som växer utan även våra planteringar.

Glöm inte att läsa frfitidsgloggen tillsammans med ditt barn!
galaxensfritidsfskk.se

Trevlig helg önskar Suzzi, Patricia och alla elever på Månen.

Sista skolveckan:
Måndag 11/6
Skolan börjar som vanligt kl.09.00.
Tisdag 12/6
Fritidspersonalen har en halv planeringsdag.
Onsdag 13/6
Alla elever på Solen och Månen kommer att besöka Sätunaparken för att umgås och leka tillsammans. Eleverna får gärna ta med sig en smörgås, frukt och en vattenflaska. Vi kommer att äta lunch lite senare när vi kommer tillbaka.
Torsdag 14/6
Skolavslutning, samling i klassrummet kl.08.40. Klockan 09.00 gemensam avslutning vid scenen  på framsidan. Tips se till att ditt barn har något som skyddar huvudet mot solen och värmen.
Efter avslutningen hoppas jag att ni har möjlighet att stanna ett stund för att umgås lite. Glöm inte fikakorgen och en filt. Vi sitter i gröngräset till vänster om förskoleklassens entré tillsammans med Solens elever och föräldrar.
Fredag 15/6 Fritids stängt, p.g.a. planeringsdag.

Ett svar på ”Vecka 24”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *