Snart är det sommarlov!

Hej!
Här kommer sista blogginlägget för detta läsår. Det har varit trevligt med de kommentarer som vi har fått i bloggen. Tack för att ni har tagit er tid. Syftet med bloggen har varit att synliggöra elevernas utveckling och det som händer och sker i vår klass. Då blir det också lättare för er föräldrar att vid middagsbordet samtala om vad som hänt i skolan. För mina erfarenheter är att man oftast får till svar: Ingenting speciellt.

I mitten av terminen fick de elever som ville, vara delaktig i bloggandet och det har varit extra roligt att lyssna till deras tankar. Idag, näst sista dagen på terminen har hela klassen varit delaktiga. Vi pratade om deras första år här på skolan. Här kommer en sammanfattning.

” Vi har haft jätteroligt i förskoleklassen. Vi har fått många nya kompisar. Vi leker med vatten och vattenspridare.Vi har fått lära oss massor av saker, t.ex. vara tysta, lärt oss att skriva och läsa i böcker. Vi har också lärt oss att inte stressa. Vi har lärt oss att alla får vara med när vi leker. Det är roligt att leka och vara ute. Det är roligt att leka med äldre barn. Vi har lärt oss hur man ska uppföra sig och inte krypa under bordet. Vi har lärt oss att man inte behöver vinna utan att vi ska ha kul istället. Det var roligt när vi hade dansstopp i måndags tillsammans med Solen”

Jag frågade också eleverna vad de önskade skulle hända i ettan. Detta fick jag till svar: ”Att fler får lära sig att läsa och att vi får läxor”
Vilka härliga elever vi har och ni har underbara barn!

Vi hade en underbar avslutningsdag tillsammans med Solen och Månen nere på Sätunaparken. Eleverna tyckte det var kul och roligt. Sedan när vi kom hem fick vi äta lunchen i klassrummet till elevernas förtjusning, därefter samlades alla elever i förskoleklasserna på scenen för att gå igenom morgondagens avslutning. Nu är det lite pirr i magen hos eleverna, men de kan ta det lugnt, för era barn sjunger helt ljuvligt!
Innan sista rasten fick eleverna en avslutningspresent från oss alla vuxna som har arbetat tillsammans i förskoleklasserna. Nu får de vårda sin lilla solrosplanta och sedan till hösten så kanske vi får se och höra hur det gick för solrosen.

Avslutar med några underbara bilder på lekande barn!

Skolan börjar den 20/6 kl.09.00. Glöm inte ansöka om specialkost så som  -fläsk, halal och vegetarisk kost. Detta görs digitalt, har eleven allergier behöver de ett läkarintyg. Ni har fått information från skolan om detta tidigare, men jag ville bara passa på och påminna er. Detta måste vara gjort innan den 20/6.

Vi ses imorgon, ni som kan lämna bilen hemma, för det blir fullt på parkeringen.

Trevlig sommar!
Önskar Suzzi och Patricia

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *