Vecka 35

Hej då var jag igång med bloggandet igen, men detta läsår tar jag hjälp av mina klassvärdar. Självklart är det frivilligt för dem att blogga med mig.

Rapport från våra klassvärdar:
Troy och jag har varit klassvärdar. På fredagar vattnar vi blommorna. På morgonen får vi läsa upp alla barnens namn. Vi tittar i hallen och på toaletterna om det är fint. På dagarna har våra kompisar varit jätteduktiga på att städa efter sig och plocka efter sig saker. Det gick jättebra för oss att vara klassvärdar. Klassvärd är man i en vecka. På dagarna läser Suzzi en bok om Betty och de magiska skorna. Idag fick vi vår första läxa. Det var ett spel, den som får kråkan förlorar och man ska samla på tre kort och då har man en hel djurfamilj. Tittar man på kortets kanter så har de likadan färg.

Hälsningar Melodie.

Det var glada barn som idag äntligen fick sin första läxa. De första läxorna under terminen handlar alltid om vår värdegrund. Vi fortsätter att arbeta med skolans värdeord, ta ansvar, vara schysst, bry sig om, må bra och att utvecklas.
Syftet är att alla elever ska känna sig trygga. I schemat har vi därför på skolan lagt in livskunskap. Under dessa lektionspass kan vi ha drama, rollspel, se på film, högläsning eller leker lekar tillsammans som stärker vår självkänsla och trygghet. Just nu läser jag boken, Betty och de magiska skorna, som handlar om känslor, att känna sig ensam och utanför.
För att stärka klassens gemenskap har vi lekt en hel del. En populär lek är Bonden kommer.

Eleverna har äntligen fått matteböckerna, de är mycket ivriga och vill arbeta i boken. Redan nu frågar de ifall de får ta hem boken i läxa, men jag avvaktar med det.
I matten har vi arbetat med tallinjen, vi har också pratat om siffror och tal. De har listat ut att vi har 10 siffror från 0-9, som vi sedan kan bygga tal av. På tallinjen har vi pratat om vilka tal som är grannar med varandra och vilka tal som kommer efter varandra.
Ett begrepp som kan vara svårt att förstå är ordet, efter även begreppet flest av var svårt för vissa att förstå. Det är bra att i vardagliga situationer använda dessa begrepp tillsammans med era barn.

Jag vill passa på att göra lite reklam för Gunnes Gård. I helgen är det Vikinga marknad där. Har ni tid och möjlighet så är det en mycket uppskattad utflykt som jag varmt kan rekommendera.
http://www.upplandsvasby.se/gunnes-gard.html

Ett stort tack till vår matråds representant Kayla, som gick på terminens första möte, Jonathan är vår reserv.

Avslutar med några fina elevarbeten och ett underbart collage, som föreställer Gunnes Gård, som alla eleverna i 1b har skapat tillsammans.
Trevlig helg önskar Suzzi, Asmed och Patricia

Vecka 36
Måndag 3/9 Vi börjar som vanligt kl.09:00. Skolan startar upp värdegrundsarbetet, tillsammans med våra faddrar.

Tisdag 4/9 Idrott, utekläder, gymnastikskor, handduk och vattenflaska.

Onsdag 5/9 Vi börjar som vanligt kl.08:10 och slutar 13:30. Vi kommer tillsammans med våra faddrar i 4b promenera ner till Steninge där hela skolan är samlad. Våra 6:or har gjort olika stationer med olika utmaningar som vi tillsammans ska genomföra. Vi äter på skolan, men det är bra med en frukt och en vattenflaska. Ingen idrott denna dag.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *