Vecka 36

Hej!
Här kommer en rapport från våra klassvärdar:

Man måste skala apelsinen, clementinen eller mandarinen hemma för vi har en fröken på skolan som är allergisk mot doften. Det börjar klia på hennes hud om hon känner doften av frukterna. Vi äter vår frukt alltid innan första rasten.
Idag har vi arbetat i ABC-boken. Vi klistrade in olika bilder som hade v-ljudet i sig, antingen hörde vi det först, mitten eller sist.

Det var roligt när vi gick till Steningebadet. Det var roligt när vi kastade ärtpåsar i plastlådor då fick man poäng när man träffade i målet. Första lådan var 10 poäng, den andra var 20 poäng och den sista var 30 poäng. Vi fick också balansera en ärtpåse på huvudet. Vi fick gå med vår fadder.
Hälsning till alla föräldrar från Ernesto och Zerin

Vi har verkligen haft en intensiv vecka och jag tror att ni märker av det hemma också. På skolan har vi haft stor sjukfrånvaro bland personalen. Det är nu förkylningstider och magsjuka som har härjat. Men vi kämpar på!

Som vi berättade på föräldramötet så hade vi en gemensam uppstart av värdegrundsarbetet i måndags. Vi på skolan har fem värdegrundsbegrepp som vi arbetar lite extra med under fem veckor. Sedan arbetar vi givetvis kontinuerligt med dessa hela läsåret.  ”Må bra, att utvecklas, ta ansvar, vara schysst och att bry sig om är begreppen. Den andra läxan den här veckan är en värdegrundsläxa som handlar om begreppet ”Må bra”. Det ska bli väldigt intressant nästa vecka när vi ska jämföra svaren med varandra. Vi får se hur vi redovisar det. Är det mycket lika så kanske vi gör ett stapeldiagram.

Precis som Ernesto och Zerin skrev så arbetar vi i ABC-boken. Vi har som mål att arbeta med två bokstäver i veckan. Vi har arbetat med S,O,L och V. Ni som vet med er att ert barn inte läser kan med jämna mellanrum kolla av om ert barn vet hur dessa fyra bokstäver heter och låter. Ni kan även öva på att bilda ord med hjälp av dessa fyra bokstäver (sol, lov, sov). Idag när vi arbetade med bokstaven V så fick alla elever en tidning där det skulle leta efter ord eller bilder med ljudet V någonstans i ordet. Sedan fick de sätta fast ordet eller bilden på tavlan. De fick välja om v:et var i början, mitten eller i slutet av ordet. Beroende på var i ordet den fanns satte de upp ordet i rätt ruta.

Vi har nu läst ut Agnes magiska skor. Eleverna uppskattade boken mycket och vi samtalade om innehållet och om hur det känns att bli retad. Vi samtalade också hur det kändes för Agnes som retade Betty. Innan vi fick höra slutet fick eleverna själva önska sig ett slut. Precis som elevernas önskan så blev Betty vän med Agnes, trots att Agnes hade varit dum emot Betty.
Eleverna fick sedan med hjälp av bilder återberätta.

Som våra klassvärdar berättade så hade vi en mycket trevlig onsdagsförmiddag på Steninge med många roliga aktiviteter tillsammans med våra faddrar i 4 B. Ni kan själva se vad vi gjorde. Mitt i en aktivitet så såg vi smågrodor, så då blev det grodjakt, som tur var hittade vi en liten groda i en elevs väska. Tänk om den hade följt med hem!

Vi har också den här veckan tränat inför vår brandövning som kommer att vara nästa vecka. Så nu vet elverna hur det ska gå till, prata gärna med ert barn om detta.

Till sist vill jag tacka alla föräldrar som hade möjlighet att delta på föräldramötet, tillsammans med 1A var det 35 föräldrar som kom, verkligen en bra uppslutning, kul!

Glöm inte att boka ditt barns elevledda samtal. Flera föräldrar har redan skrivit upp sig, toppen!

Vecka 37
Måndag 10/9 Skolan börjar som vanligt kl.09:00
Tisdag 11/9 Utomhusidrott, idrottskläder, bra skor, handduk och vattenflaska.
Onsdag 12/9 Varje år har vi ”Burkina Fasojoggen”: Det är frivilligt med en springslant men pengarna går till vår vänskola i Nakamtenga. Vid vår skolmatsal har jag satt upp aktuella bilder på vår vänskolan. Det går även att följa dem på Instagram: yenneengagaprogress.
Eleverna kommer ombytta denna dag och vi duschar inte. Bra om de har med sig en vattenflaska.
Torsdag 13/9 Våra elever i 6:an kommer att redovisa om Allemansrätten för oss. Just nu tränar och förbereder de sig. Vi delar ut ny värdegrundsläxa.
Fredag 14/9

Trevlig helg önskar!
Suzzi, Patricia och Asmed

Ett svar på ”Vecka 36”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *