Vecka 37

Här kommer en rapport från våra klassvärdar:
Vi gillar den här skolan, det är jätteroligt att vara här, för att det är så bra lärare och vi får arbeta med  matte och tangram. Det är jätteroligt med matte. Vi räknar i matteboken. Idrotten är också rolig för att det är skönt att få ha idrott utomhus. I tisdags var vi ute i skogen och letade efter någonting som inte tillhör skogen, sedan fick vi göra en hinderbana i skogen, Marcello stod i början av banan och vi fick gå den alldeles själv. Det är roligt på rasterna då får man leka med sina vänner. Det är jätteroligt att få läxor, rita i ritboken och skriva i skrivboken. Vi borde ha en sifferbok.
Hälsningar Theodor och Felicia

Den här veckan startades med en brandövning, så nu vet alla elever hur brandalarmet låter och var vår samlingsplats är. I klassrummet följde vi upp med samtal om vad som händer om det brinner, oj vad med frågor och funderingar eleverna hade. Vi gick också igenom nödutgångs skylten.

Vi fick en underbar dag då vi genomförde Burkina Faso joggen. Vi sprang, joggade och gick runt Valsta spåret. Eleverna kämpade på så bra. Vi samlade också in en springslant och klassen fick ihop 268 kr.Det tackar vi så mycket för.

I torsdags hade vi Livskunskap tillsammans med 1a. Eleverna var indelade i blå och röd grupp. Den ena gruppen såg på film och diskuterade vänskap och den andra gruppen genomförde en tipsrunda med hjälp av spöket Laban. De arbetade i par. Sedan byte grupperna aktiviteter.
Livskunskap har alla klasser på schemat. Under dessa lektioner arbetar vi med vår värdegrund, hur vi tillsammans ska skapa trygghet, gemenskap och förståelse för varandras olikheter. I klassen brukar jag ofta belysa att vi är olika och kan olika saker, därför blir det så bra när vi kan hjälpa varandra på så många olika sätt och att vi lär oss att acceptera varandra. Men detta är en utmaning, speciellt när eleverna är yngre och allt ska vara lika och rättvist utifrån elevernas sätt att tänka.
Vi har också följt upp läxan, vad som behövs för att man ska må bra. Jag samlade alla elevernas tankar i en tankekarta, som vi sedan samtalade kring.
Idag fick de en ny värdegrunds läxa och den handlar om: Bry sig om.

I matematiken arbetar vi med begreppen fler, färre, lika många, sammanlagt, före, efter och vi delar upp tal, som ni kunde läsa från våra klassvärdar så gillar många matte. Men matte är inte bara att räkna i boken utan en stor del är att prata, undersöka och lösa matteproblem tillsammans. En uppskattad övning är Sifferbingo, vi tränar då t.ex. på månaderna, olika matteord och huvudräkning.

Nästa vecka kommer vi att träna eleverna inför deras elevledda samtal. De kommer att få gå igenom vad de vill visa er och hur ni tillsammans ska gå igenom deras arbeten och tillsammans skriva två stjärnor och önskningar i matematiken och svenskan.
Inför utvecklingssamtalet kommer eleven få med sig ett underlag hem, som ni tillsammans ska fylla i. Detta underlag ska sedan vara tillbaka innan vi har samtalet.

Vecka 38
Måndag 17/9
Tisdag 18/9
Idrott med ombyte för utomhus.
Onsdag 19/9 Fotografering, Marcello på utbildning.
Torsdag 20/9
Fredag 21/9

Vi har haft en del manfall i personalen. Det är många vuxna på skolan som är sjuka. Hos oss har vi saknat Johanna och Patricia under veckan. Nu längtar jag till en vanlig vecka, men innan dess trevlig helg!

Suzzi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *