Vecka 38

Så gick denna vecka också! Det känns som om det bara finns måndagar och fredagar, tiden rusar iväg.

Här kommer ett nytt blogginlägg från våra klassvärdar.
”Vi har det roligt på rasterna. Vi dansar, klättrar, spelar fotboll, leker Superhjältar, i karusellparken kan man leka kurra gömma och kull, då är det viktigt att man inte ramlar och slår sig. Några går runt och pratar om olika spel som vi brukar spela på dator, Ipaden, mobilen och på tv. Man kan låna saker från Boden, t.ex. hopprep, babysaker, djurlådor, bollar och hästsaker.
Innan sista rasten brukar vi leka bonden kommer och fisknätet.
I matten har vi lärt oss plus och det stora gapet, det får vi ju inte glömma.
Om det är ett mindre tal som 1 så pekar gapet mot ettan om det är siffran 0 på andra sidan.

Varje morgon har vi samling och då har vi upprop, man ropar upp alla barnens namn i klassen och ser om de är här.
Vi har fått en ny vikarie på skolan som heter Emilie, hon hjälper oss på rasten om vi skadar oss.
Det ska bli roligt med vår fest när vi firar Halloween tillsammans med 1a den 2/11.

Hälsningar från Finn och Maya

Det är så roligt att få sitta tillsammans med våra klassvärdar och blogga. Jag hoppas att ni föräldrar läser deras blogg tillsammans med era barn.

Den här veckan har vi lärt oss större än (mer än) och mindre än tecknet. Det är lite svårt men med övning så kommer det att kännas lättare.

Vi har också startat upp med vårt stations arbete. Jag och Patricia kommer på onsdagar låta eleverna arbeta i stationer, för att jag ska hinna träffa eleverna i mindre grupper. De kommer då att få arbeta med läsningen och förbereda sig inför läsläxan, som nu kommer att komma på onsdagar. I läxmappen kommer läseboken och arbetsboken att finnas och det är viktigt att den kommer tillbaka tisdagen därefter.
Jag har gått igenom och arbetat med kapitel ett i deras läslära ”Den magiska kulan” och idag kom Zerin till skolan med en magisk kula, som vi alla fick titta på, tänk vad lite som behövs för att inspirera oss. Tack Zerin!

I tisdags fick vi besök av Eva-Janieces pappa, Charlie. Det kunde inte passat bättre då jag och Ashmed var ensamma i klassen. Tack för all hjälp vi fick och så trevligt att få vara en lyssnare, annars är det alltid jag som har högläsningen i klassen.
Detta får du gärna göra om!

Marcello och jag behöver hjälp från er föräldrar då flera barn glömmer att ta med sig idrottskläder. Självklart vill vi att eleverna ska byta om och duscha efter idrottspassen.

En elev i klassen hittade detta konstverk på skolgården, så vackert hösttecken!

Man kan inte tro att hösten är här då vi fortfarande har sommarvärme vissa dagar, men det skiftar fort plötsligt kommer kylan och regn, en dag den här veckan öste det ner och många barn kunde inte få torra kläder på sig då hyllorna var tomma. En uppmaning till alla, kolla upp hur det står till med ombytes kläder och glöm inte att namna dem.
Titta gärna  också i kvarglömda korgen, nu finns det gott om kläder som inte har någon ägare. Tyvärr kan vi inte hjälpa till då det inte finns namn i kläderna.

Vecka 39
Måndag 24/9 Studiedag, fritids öppet.
Tisdag 25/9 Studiedag, fritids öppet.
Onsdag 26/9 Idrott, Ta med ombyte och handduk, fortfarande sker idrotten utomhus.
Läsläxa till den 2/10.
Torsdag 27/9
Fredag 28/9

Trevlig helg önskar klass 1b, Suzzi, Patricia och Ashmed

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *