Vecka 8

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.
Nu jobbar vi mer tillsammans med 1a. Det är bra för då kan vi få ha olika fröknar. Det är bra att vi också får lära känna andra kompisar. Vi kan då sitta bredvid den nya kompisen och fråga vad den heter.

Idag har vi tränat på nya sånger. Det är fem nya sånger och en på engelska. Med den behöver vi inte kunna.
Igår firade vi alla hjärtans dag då fick vi välja olika saker att göra. Vi fick välja på att göra alla hjärtans kort, rita, vara i lägenheten och leka familj, vara i byggrummet, titta på film och spela spel tillsammans med 1a. Till lunch fick vi pannkaka, grädde och sylt. Det var gott. På väggarna och på borden hade matrådet dekorerat. Kayla och Ylva är med i vårt matråd från 1:orna.

Hälsningar från Jonathan och Nelly

Nu har jag kommit igång med utvecklingssamtalen. Eleverna pratar och ser fram emot samtalen. De elever som jag redan haft samtal med känner sig nöjda. Det är en trevlig stund då jag i lugn och ro har tid till varje elev. Detta är inte alldeles lätt att få till under dagarna.  
Denna vecka har vi arbetat både med mattediagnoser och läsdiagnoser. Nu börjar många bli ganska självgående när de arbetar. Det märks att självförtroendet har stärkts hos många. Nu vågar de försöka mer själva innan de ber om hjälp.
För att kunna räcka till under lektionspassen, brukar jag använda lärplattorna (Ipaden). Eleverna arbetar med stavningsprogram och en app som heter Nomp. I Nomp kan man räkna inom olika områden och nivåer, en utmärkt app att utmana sig med. Medan halva klassen arbetar med lärplattan kan den andra delen arbeta med berättelser eller i matteboken, då kan eleverna hinna få mer stöttning från mig. Detta är ett arbetssätt som fungerar bra, när jag är ensam i klassen, eller har en vikarie som stöd.
Denna vecka har Anso och jag bytt grupp i No, nu har den röda gruppen temat Vatten med mig och den blå gruppen arbetar med Fast eller flytande tillsammans med Anso.

Dokumentation i temat Fast eller flytande.

Som ni kunde läsa i klassvärdarnas rapport så håller vi på att träna på sånger. Vi har blivit inbjudna till en sångsamling den 15/3, som Kulturskolan ordnar för alla ettorna i kommunen. Då ska vi sjunga tillsammans och se på en föreställning.

När vi inte kan åka skridskor och hela skolgården är som en enda skridskobana, då måste vi använda vår fantasi. Här har några elever skapat en lång kanal i isen.

Titta vad man då fann under isen, nyckelpigor!

V 8
Denna vecka är Madhi och Kayla klassvärdar.

Måndag 18/2 Vi går till Midgårdsbadet, glöm inte badkläder, handduk och frukt. Vi börjar som vanligt kl.09.00.
Tisdag 19/2 Idrott inomhus, glöm inte innekläder och handduk, Läxorna lämnas in.
Onsdag 20/2 Idrott inomhus. Ingen läxa, delas ut, däremot kanske några elever behöver ta hem matteboken för att i lugn och ro få räkna några sidor på sportlovet. De tar hem matteboken på fredagen. Eleverna slutar 14:10.
Torsdag 21/2
Fredag 22/2

Vecka 9 Sportlov, fritids öppet.

Hälsningar Suzzi, Patricia och Ahmed.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *