Vecka 8

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från en av våra två klassvärdar.
I måndags gick vi till badet.Då fick vi leka och göra vad vi ville i den lilla barnpoolen. Det var roligt för jag gillar att bada. På idrotten brukar vi leka lekar. Den bästa leken tycker jag är Mörker burken. Det är som vanlig burken, fast det är mörkt i rummet.
Det går lite bättre nu när vi tränar på våra sånger. Nu har vi fått texterna till sångerna.
Vi fick ta hem pappret med sångerna. På No får vi titta på filmer om vattnet. Vi ser på Vattenmannen och Speed. Vi lär oss mer när vi ser på filmen. Vi fick lägga en isbit på en porslinstallrik och en isbit på en papptallrik. Isbiten på porslinstallriken smälte snabbast.
Madhi kunde inte vara med och skriva idag för han var inte på skolan. Han var ledig.
Det är roligt att vara klassvärd för man får ropa upp barnens namn, fråga om klockan och sedan får vi kolla i hallen och på toaletterna. Vi har blivit mycket bättre på att hänga upp våra kläder, men ibland ramlar de ner.
Hälsningar från Kayla.

Idag när jag kom till skolan var flaggan hissad på halvstång. Den unga person som hittades död i Valsta för en dryg vecka sedan är nu identifierad som en elev på Valstaskolan. För att visa allas vår sorg och vårt deltagande för alla de som på olika sätt berörts av händelsen har förvaltningens ledningsgrupp beslutat att alla kommunala grundskolor ska hedra offret med att hissa flaggan på halvstång.
Man stannar upp och låter livet hinna ikapp en. Det var skönt när man sedan mötte en skock av glada barn i hallen, som kom fram till en och gav en morgonkram. Det gav mig energi att möta dagen.

Nu har vi i klassen arbetat igenom den enkät som eleverna svarade på i november, som gäller trygghet och studiero. Nu ska vi bara fortsätta arbeta utifrån vad eleverna ser, tycker och känner. De har så många kloka tankar, men svårare att efterleva dem. För att vi nu ännu mer ska arbeta med studiero, inte bara i klassrummet, så måste vi alla hjälpas åt. Ni där hemma och vi i skolan.
Tillsammans behöver vi hjälpa eleverna med att kunna ta det lugnare. Många har otroligt svårt med att bara att varva ner, kunna lyssna klart och prata i vanlig samtalston.
Detta märks i hallen, i klassrummet, i matsalen och på idrotten.
Jag arbetar med avslappning på olika sätt, dels har vi lådbok efter lunchen, avslappningsövningar och massage. De ska i 6 minuter blunda och lyssna till en övning, som ska hjälpa eleverna att kunna varva ner och inte stressa. Det är inte många som kan det. En övning som finns på youtube och heter Kristallklar, den kommer jag bl.a. att använda, bra om ni också provar den hemma. Det tar tid att få eleverna att komma ner i varv. Men om vi lyckas tror jag att vi kommer se en ökad studiero hos eleverna. De önskade också lugn musik, när de arbetar i klassrummet.
Kristallklar: https://www.youtube.com/watch?v=Hr_RWIvWefY

När det gäller deras trygghet på skolan, fritids och på rasterna har vi även här fått många bra tankar från eleverna. All personal på skolan håller också på att gå igenom enkäten och förbättra de områden som visade en nedgång sedan förra året.
I livskunskapen ser vi nu på en serie, där en klok uggla ska ge oss goda råd. I veckan handlade det om utanförskap, för många elever upplever att när man är ensam så känner man sig mer otrygg. Detta är vad vi nu håller på att arbeta med i klassen på olika sätt.
Även skolgården och rasterna har vi pratat en hel del om. Jag följer upp rasterna tillsammans med eleverna, vi har rollspel över aktuella händelser och värderingsövningar.

Den här veckan har jag och klassen haft besök från vår skolpsykolog Linda. Jag får sedan handledning på gruppnivå. Här tänker jag ta hjälp av henne hur jag ska fortsätta att arbeta med studieron och vi-känslan i klassen.

Några elever har med sig en smörgås istället för frukt eller grönsak. Det är ok, men använd inte Nutella som pålägg då. Tandläkarna och våra tänder blir inte glada över allt socker!

Idag har några elever matteboken med sig hem. Det står i insidan av boken vilka sidor de ska räkna.

Vill sedan bara påminna igen att apelsiner, mandariner och clementiner ska skalas hemma. Vi har en personal som är väldigt allergisk mot doften. Med detta avslutar jag veckobrevet och önskar alla ett trevligt sportlov!

Vecka 9 Sportlov, fritids öppet.


Vecka 10
Klassvärdar denna vecka är Linnea och Karl-Johan
Ahmed har semester denna vecka.

Måndag 4/3 Skolan börjar som vanligt kl.09:00. De elever som räknade i matteboken under sportlovet ska ha boken i väskan.
Tisdag 5/3
Inneidrott, packa idrottskläder, inneskor och handduk.
Onsdag 6/3 Inneidrott, eleverna får ny läsläxa. Några elever blir nog glada för de har redan läst kapitlet, eftersom jag var lite snurrig när jag gjorde läxan och gav eleverna två kapitel att läsa.
Torsdag 7/3
Skolpsykologen Linda besöker klassen.
Fredag 8/3

Hälsningar Suzzi, Patricia och Ahmed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *