Vecka 11

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.

Karl-Johan funderade om alla föräldrar läser bloggen.För vi tycker det är viktigt att de får höra vad vi säger.
På idrotten i tisdags fick vi åka skridskor. Det var bra för då fick vi lära oss mer hur man skulle göra. När jag åkte skridskor fick jag ont i mina händer, jag ramlade några gånger berättade Karl-Johan.

I onsdags arbetade vi med stationer. Vi hade en mattestation, då fick vi träna på siffror, vilken siffra som kom före och efter. Vi arbetade också med tallinjer. I spelstationen, spelade några Fia med knuff och några byggde pussel. En station var att man fick läsa med en kompis, sista stationen var att arbeta i matteboken. Vi tycker att det är bra att få arbeta i stationer, för då får man lära sig mycket mera. Bästa stationen tycker vi är pussel och spel stationen.

I veckan har vi också fått arbetat med NO. I den blåa gruppen gjorde vi olika experiment. Vi la massor av pengar i ett vattenglas för att se om vattnet rann över. Vi fick också stoppa ner ett finger i vattenglaset för att se vad som hände när vi lyfte upp fingret. Vi ritade också egna blommor som vi sedan la i vattenpölarna. Blommorna växte upp, (bladen vecklade ut sig, Suzzi ord). Den röda gruppen i NO tog reda på vilka saker som kunde rulla eller glida ner från en linjal, nästan alla saker kunde rulla förutom en liten piprensare som låg alldeles stilla.

Hälsningar från Karl-Johan och Linnea

Vilka bra bloggare klassen har. Varje vecka redogör det mycket tydligt vad vi gör och nu börjar det även underlätta för mitt bloggande.

Vi har haft en bra vecka efter sportlovet, måndagen var det lite pratigt i klassen och rutinerna var inte riktigt där, men sedan har det bara varit bra. De arbetar flitigt och nu börjar våra pauser med avslappning fungera lite bättre. Av 27 elever så kan nu 7 stycken slappna av riktigt bra. De blundar och lutar huvudet mot bordet, några ligger också på golvet eller i soffan, men vi ger oss inte, fler ska kunna slappna av. Några elever berättade att de hade lyssnat på kristallklar på Youtube. Kul att samarbetet fungerar. Vi behöver stötta våra barn med att kunna varva ner, samtala i lugn ton och träna dem på att ha tålamod. Inte lätt, men gör vi detta tillsammans borde vi kunna se resultat. Skolpsykologen Linda, som besökte oss i veckan, såg framsteg med klassen sedan sist hon besökte oss. Vilket härligt kvitto, på att det är värt att kämpa.

Under vårt pass med Livskunskap arbetade vi i grupper med att skapa klassens regler. I varje grupp hade jag utsett en som fördelade så att alla fick prata och en skulle redovisa vilken regel de ville ha. Detta gick fantastiskt bra. Nästa vecka kommer eleverna att få klassreglerna i läxa, för att ni där hemma i lugn och ro ska kunna samtala kring varje regel. Ni kanske vill ni lägga till någon regel, eller ta bort.

Ett stort tack till dig Chantelle, Shaquilles syster som var med i klassen idag. och till Ernesto och Mahdi, som redovisade om deras resor till Egypten och Marocko. Klasskamraterna uppskattade det verkligen.

Avslutar med att berömma våra elever i 1a och 1b. De var så duktiga på isen, när de i tisdags åkte skridskor. En härlig syn att se alla som kämpade ute på den hala isen!

Vecka 11
Klassvärdar denna vecka är Gabriella och George
Ahmed har semester denna vecka.
Måndag 11/3 Skolan börjar som vanligt kl.09:00
Tisdag 12/3
Inne idrott, packa idrottskläder, inneskor och handduk.
Onsdag 13/3 Inne idrott, eleverna får ny läsläxa.
Torsdag 14/3.
Fredag 15/3 Samling kl. 07:45. Vi ska gå till Kulturum.
Tyvärr finns det inte plats för föräldrar att följa med, platserna är begränsade.
Agneta på fritids arbetar sin sista dag. Det känns mycket tråkigt. Vi personal och alla elever kommer att sakna henne otroligt mycket.

Fortsatt trevlig dag på den internationella kvinnodagen

Hälsningar från Suzzi och Patricia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *