Vecka 12

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.

Idag såg vi på Cirkus Finemang. Den var rolig. Det var en teater som handlade om en cirkus. Vi fick se en trollkarl, två clowner, de busade. De ena clownen försökte röra på en kristallkula, som var spågummans. Sedan fick vi träffa en tjej som hette starka Elin. Hon lyfte en skivstång, den var inte ens riktig. Vi såg det på vikterna för de var gjorda av trä. Det fanns också en orkester. Vi fick dansa och sjunga.


Idag fick vi också vattna blommorna i vårt klassrum. Till Mellis fick vi macka med mjuk ost, glass och kakor. Det var Agneta som bjöd på glassen och kakorna, för hon ska sluta. Det är tråkigt för vi kommer att sakna henne. Agneta är snäll. Det kommer att kännas konstigt utan henne i skolan. I går hade vi en fest för henne. Några dansade och några trollade. Det var en som läste upp en dikt och många hade gjort teckningar till henne. Vi fick popcorn och salta pinnar. Vi fick också ha disco och då hade vi en discolampa. Några såg på film den handlade om fåret Shaun.
Hälsningar från Gabriella och George

Den här veckan bara rusade iväg. Vi har hunnit med mycket och de arbetar på flitigt. Nu börjar också våra stunder med avkoppling att märkas. Fler uppskattar det nu, det blir en härlig lugn stund för eleverna. Likadant är det med våra stunder då de läser i sina lådböcker. Det märks att det är viktigt med rutiner.

Tyvärr så blev inte onsdags idrotten som tänkt. Några få i klassen lyssnade till Rickys instruktioner och han blev tvungen att bryta lektionen. Vi hade ett allvarligt samtal i klassen tillsammans med Ricky. Nu tar vi nya tag på tisdags idrotten.
Som läxa har eleverna att samtala med er där hemma om våra förslag på klassregler, då passar det bra att även samtala om hur viktigt det är att göra det som vi vuxna säger, med tanke på vad som hände på idrotten.

Nu har vi läst ut Mio min Mio, vi kommer att arbeta med berättelsen nu till veckan . Senare i mars kommer vi se filmen. De flest i klassen uppskattade boken.

Som ni kunde läsa från våra bloggare, så fick veckan en bra avslutning med föreställningen, Cirkus Finemang. Eleverna sjöng så vackert och de uppförde sig utmärkt. Men samtidigt så fick veckan ett tråkigt avslut då Agneta slutar hos oss för att flytta till Vimmerby. Hon tackar alla för uppvaktningen och den fina presenten med alla barnens bild på. Det var en vacker kartong och när man öppnade locket vecklade sidorna ut sig, på varje sida fanns det foton på alla eleverna. Inuti kartongen fanns det vackra kort och brev, som hon kan använda. Kanske hon skickar en hälsning till oss på ett av korten.

Nu på fredag får vi besök av en ny elev som ska börja i vår klass. Hon heter Isabella.

Avslutar bloggen med att tacka Celines mamma Esther som var här hela torsdagen. Vilken bra hjälp eleverna fick. Torsdagar är en bra dag att besöka klassen, då vi har NO!

Detta arbetade den röda gruppen med i torsdags på No lektionen.

Vecka 12
Klassvärdar denna vecka är Isabelle och Embla.

Måndag 18/3 Skolan börjar som vanligt kl.09:00
Tisdag 19/3
Inne idrott, packa idrottskläder, inneskor och handduk. Läxan lämnas in.
Onsdag 20/3 Inne idrott. Ny läxa ges.
Torsdag 21/3
Fredag 22/3
Vår nya elev Isabella kommer och hälsar på oss i klassen en liten stund.

Nu längtar vi efter våren, så vi slipper galonisarna och stövlarna. Vi har vattendammar på skolgården! Men förra veckan kunde vi bygga snögubbar. Vädret växla verkligen!

Hälsningar från Suzzi och Patricia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *