Vecka 13


Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.
På idrotten har vi lärt oss en ny lek, som alla tycker är jätterolig. Det är en slags kull. Vi är indelade i två lag, ibland delar vi upp oss tjejer och killar. För att vinna så måste man ta en boll från motståndarna. Det finns en vakt som passar bollen. För att komma till sitt lag med bollen måste man hinna över det blå strecket i mitten och då har man fått ett poäng.

På rasten har jag hittat på en ny lek, berättade Embla. Nu ska hon försöka få kompisar som vill leka hennes lek. Så här beskriver Embla leken: I leken finns det en panter, en människa och zebror och elefanter. Pantern ska försöka fånga dem andra djuren och människan ska försöka fånga panter.
Nu på rasterna är det väldigt många som hittar på nya lekar och då blir det flera som leker med varandra. En rolig lek som många leker tillsammans är när katten jag råttorna.

I matsalen har vi börjat med att vi ska vara tysta i tre minuter, det är bra då får man inte så ont i öronen och man blir heller inte så stressad.

På fritids när vi är inne väver vi och vi målar också vårt påsk pyssel.

Hälsningar från Isabelle och Embla

Tack alla elever och föräldrar för ert arbete med våra klassregler. Det blev några fler. Här kommer de regler som vi nu har i klassen, självklart följer vi också skolans ordningsregler. Idag dramatiserade eleverna våra regler, så att de också ska kunna upplevas. En mycket uppskattad övning.

Klassens regler

 • Vi ska inte reta någon. Vi har rätt att vara den man är.
  Vi ska respektera varandra.
 • Vi ska vara snälla mot varandra, inte slåss eller säga fula ord. Vi ska kunna säga förlåt när man har gjort någon ledsen.
 • Vi ska låta alla få vara med.
 • Vi ska komma i tid till skolan och komma in i tid från rasterna.
 • Vi får inte gå hem på rasterna.
 • Vi ska alltid räcka upp handen på lektionerna och lyssna på varandra. När vi arbetar ska vi vara tysta och när vi hjälper en kamrat ska vi prata tyst.
 • Vi får inta ta någon annans sak. Vi får inte rota i någons väska, kläder, låda eller i hyllan ute i hallen.
 • Vi ska ta ansvar och hålla det fint omkring oss, i hallen, i klassrummet, i matsalen och på toaletterna.
  Vi ska också vara rädda om våra saker.
 • Vi ska inte trängas när vi står i ett led. Vi ska inte springa i korridorerna.
 • Vi får inte gå in i varandras omklädningsrum.

Under veckan Rockade vi sockorna, vi tittade på en film och samtalade om hur viktigt det är att alla ska känna sig accepterad, för den man är. Det passade också in bra då vi pratade om våra klassregler.
Veckan avslutades med underbara jordgubbar som Alina bjöd på.

Vecka 13
Klassvärdar denna vecka är Alina och Leia-Linn.

Måndag 25/3 Skolan börjar som vanligt kl.09:00, invigning av ”Hela Galaxskolan läser”
Vi kommer att avsluta vår dag tillsammans med våra faddrar i 4b. Vi önskar också vår nya klasskamrat Isabella välkommen!
Tyvärr är det också Ahmeds sista dag hos oss. Vi önskar honom lycka till och vi kommer att sakna honom.

Tisdag 26/3 Inne idrott, packa idrottskläder, inneskor och handduk. Läxan lämnas in.

Onsdag 27/3 Inne idrott. Ny läxa delas ut.

Torsdag 28/3

Fredag 29/3 Vi ska så frön och då behöver vi hjälp från er. Eleverna behöver ta med sig en ren mjölkförpackning, eller en gräddförpackning. Dela mjölkförpackningen hemma. Det räcker med 1/3 storlek, då går det åt mindre såjord.

Hälsningar från Suzzi och Patricia.

Hej alla föräldrar till barn på Galaxskolan!
Nu är det dags igen! Måndagen den 25/3 startar “Hela Galaxskolan läser”. Vi på Galaxskolan vill trycka på vikten av läsning i olika former. Detta innebär att vi kommer att läsa mer än vanligt och arbeta med olika teman i de olika årskurserna. I förskoleklass blir temat rim och ramsor av Lennart Helsing, ettorna arbetar kring Astrid Lindgrens sagor, tvåorna kommer att arbeta med fabler, treorna läser böcker från olika delar av världen, fyrorna myter och legender, femmorna arbetar med Roald Dahls berättelser och slutligen kommer sexorna att skapa affischer utifrån olika karaktärer. Under den här perioden kommer vi att ha ett bokbytarbord. Där kan man ta med sig en bok man inte längre läser och byta den mot en annan. För att detta ska fungera kommer vi att behöva lite böcker att börja med, så har ni några böcker ni vill skänka så tar vi gärna emot redan första dagen (den 25/3).

Avslutning
Onsdag den 24/4 kl. 15.00-17.30 är ni välkomna till avslutningen för detta projekt. Det kommer att finnas temautställningar. Under eftermiddagen finns en möjlighet att gå en tipspromenad och att fika i matsalen mot en peng. Vi skulle tycka att det var roligt att så många som möjligt klär ut sig till någon sagofigur, ett väsen eller en författare under den dagen!

Hälsningar
Galaxskolans personal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *