Vecka 14

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.
Det var jättemånga som svarade tydligt när vi ropade upp deras namn på mornarna, när vi hade samling. Våra kompisar var lugna och tysta när vi hade upprop och samling.
Nu när vi får besök i klassen av föräldrar, så pratar vi nu om yrken som de har. Det är bra när vi får besök från föräldrar för det är många då som behöver hjälp.
Vi jobbar med mattetavla. Suzzi tar upp ett tal och sedan får barnen gissa vilket tal det är. Vi ställer frågor så att vi kan veta vilket tal det är. Idag har vi planterat olika frön. Vi har haft jätteroligt på rasterna.

Hälsningar från Leia och Alina

Nu är vi igång med vårt tema ”Hela Galaxskolan läser” Vi fick en trevlig start med vår invigning, rektorn läste lite ur Sune och kärleken. Ni kan tro att det blev en del fnitter, ett spännande ämne för våra ettor. Måndagen avslutades sedan tillsammans med våra faddrar. De hade under dagen gräddat våfflor, som de sedan bjöd på. Detta uppskattade mycket.

Vi har startat lite tidigare med vårt tema Astrid Lindgren, genom att läst Mio min Mio under några veckor. Boken väckte många känslor hos eleverna, bara så där som Astrid Lindgren kan göra. I måndags var det dags att se filmen om Mio, men vi hade inte den nya versionen, så eleverna såg på en dramatiserad film från -80 talet. Filmen fängslade verkligen de flesta eleverna. Dagen efter samtalade och jämförde vi boken med filmen. Det var många intressanta synpunkter som kom fram.

Nu håller jag på att läser en biografi om Astrid Lindgren, som Helena Bross har skrivit. Flera gånger frågar eleverna om det är sant det jag läser om. Vi får också veta hur olika karaktärer kom till, som t.ex. Madicken, som var en barndoms vän till Astrid.

I NO fortsätter vi att arbeta i de blå och röda grupperna tillsammans med 1a. Eleverna samarbetar bra med varandra. I veckan fick den blå gruppen undersöka vad som rullar.

I den röda gruppen repeterade vi med hjälp av elevspel.se om vattnets kretslopp. Sedan gjorde vi lite experiment om ytspänning. Hur många vattendroppar går det på ett mynt? Testa och se!

Idag planterade vi frön, så nu håller vi tummarna på att vi kan driva upp några plantor. Vi har samtalat om vad våra växter behöver. Eleverna kom fram till att de behöver sol, vatten, frisk ren luft och mat som finns i jorden.

Sist på dagen läste jag om HC Andersens Prinsessan på ärten, det passade bra med tanke på frön. Sedan fick eleverna arbeta med mönster, för prinsessan låg på 20 madrasser och 20 dynor. De målade mönster på de 20 madrasserna.

Sist vill jag tacka Troys mamma Carina som var med oss hela torsdagen och nu idag kom Alinas pappa Asif förbi och var med oss en stund. Som ni läste från våra klassvärdar så uppskattas era besök mycket. Ni föräldrar är alltid välkomna till klassen!

Vecka 13
Klassvärdar denna vecka är Celine och Sobhan

Måndag 1/4 Skolan börjar som vanligt kl.09:00
Tisdag 2/4 Inne idrott, packa idrottskläder, inneskor och handduk. Läxan lämnas in.
Onsdag 3/4 Inne idrott. Ny läxa delas ut.
Torsdag 4/4
Fredag 5/4 Bibliotekarien Åsa Lundholm besöker klassen. Hon ska berätta om sagoväsen.

Hälsningar från Suzzi och Patricia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *