Vecka 15

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.
Vi har fått undersöka vilka frukter som flyter eller sjunker. Vi undersökte också om ägg kunde flyta, det sjönk. Men om man lägger salt i vattnet då flöt ägget. När man går i ettan får man inte ta med sin mobil. Vi har läst böcker som Astrid Lindgren har skrivit. Vi läste om en drake, sedan fick vi rita vad som hände med draken. Varje dag har Celine längta efter sin lillebror, men han har inte kommit ut ännu. Celine berättar att han kanske inte vill komma ut. Han trivs kanske i magen. Sobhan tror att det kanske är för kallt där ute. På rasterna klättrar Sobhan i ett träd för det tycker han är kul. Celine berättar att hon också tränar på att klättra i träd, för då kan hon rädda katter som har fastnat i ett träd. Sobhan berättar att det är viktigt att inte säga dumma ord, för då kan man såra sina vänner.

Hälsningar från Celine och Sobhan

Veckorna bara flyger iväg och det är inte många veckor kvar innan sommarlovet. Vilken glädje det blev när eleverna fick sina nya matteböcker. Vi arbetar nu med tiotal och ental. Men fortfarande behöver vi träna på tiokamraterna så att de kan dem utantill. Ett bra sätt att hjälpa ditt barn att automatisera, kunna räkna i huvudet är att spela olika spel, där man behöver räkna, till exempel Yatzy.Som ni läste från våra bloggare så läser vi mycket, både högläsning och tyst läsning. Fortfarande går det bra att byta böcker från vårt bokbytarbord. Eleverna tar med sig böcker, som de sedan byter och tar hem. Någon vecka efter påsklovet kommer vi att starta med en intensivläsnings period, mer information om detta kommer senare.

De elever som vill skriver också egna korta sagor, som de sedan ska få läsa upp för barn på förskolor. Vi har kontaktat Saturnus förskola till att börja med. Innan terminen är slut, kanske alla har blivit nyfikna och vill läsa upp för 5-åringarna.

I tisdags fick vi bra hjälp från Karl-Johans storasyster Riana, hon var med oss i klassen fram till första rasten.
Under tisdagen fick vi också besök från två flickor från 4:an som berättade om vår vänskola i landet Burkina Faso för oss. De visade foton och korta filmer från skolan i Nakamtenga. Det blev många intressanta frågor och tankar som väcktes hos eleverna.

I torsdags kom Finns mamma Hanna. Hon var också till en stor hjälp. Vilken tur klassen har med besök från er föräldrar. Redan nu kanske det finns någon vuxen, som kan följa med oss, när vi ska åka till Naturhistoriska museet den 22/5. Vi blir borta hela dagen. En mycket trevlig och innehållsrik dag, det kan jag lova!

Veckan avslutades med att bibliotekarien Åsa berättade om olika sagoväsen. Eleverna lyssnade intresserat på henne, men mest spännande var nog att få träffa på hennes sagodrake och det magiska ägget.

Vecka 15
Klassvärdar denna vecka är Troy och Melodie

Måndag 8/4 Skolan börjar som vanligt kl.09:00.
Några elever från 1a och 1b kommer att få läsa upp berättelser för barn på Saturnus förskola. Patricia kommer att följa med eleverna.
Tisdag 9/4 Inne idrott, packa idrottskläder, inneskor och handduk. Läxan lämnas in.
Onsdag 10/4 Inne idrott. Ingen läxa delas ut. De som önskar kommer att få ta hem matteboken 1a för att räkna under påsklovet.
Torsdag 11/ 4 Några elever från 1a och 1b kommer att få läsa upp berättelser för barn på Saturnus förskola. En vuxen kommer att följa med eleverna.
Fredag 12/4

Några frön har blivit till små plantor. De längtar också till våren, precis som vi!

Hälsningar från Suzzi och Patricia.

Ett svar på ”Vecka 15”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *