Rapport från vecka 15

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.
Vi har varit uppdelade i blå och röda grupper och jobbat med Astrid Lindgren. Vi fick lära oss hur man skriver brev, några skrev till Astrid Lindgren, andra skrev till hennes olika karaktärer. Melodie berättade att hon skrev till Kalle Blomqvist. Troy skrev till Astrid Lindgren. Breven kan ni föräldrar läsa när vi har vår utställning den 24/4. Vi har också gått på en tipsrunda om Astrid Lindgren. Det var frågor om henne. Idag på fritids har vi storsamling då ska några dansa och sjunga. Vi har sett på Saltkråkan. Det roligaste i filmen var när farbror Melker lyfte upp matbordet, när de skulle börja äta middag. Det är många fler som leker tillsammans nu på rasterna. Nu ska alla få ta hem sin planta och låta den få lite sol, koldioxid, jord och i jorden finns det mat och näring. Den behöver också luft och vatten.

Hälsningar från Melodie och Troy

Hej igen!
Åter har en vecka farit förbi. Vi har en god stämning i klassen och det är roligt att se att fler kommer nöjda in från rasterna. Vi har lite att ta tag i när det gäller bollpingisen, annars leks det på många olika platser på skolgården. Höjdpunkten hade varit om vi haft lite värme också, men solen ska visst lysa under påsklovet och tur är det för alla fritidsbarn!
Även denna torsdag hade vi besök från en förälder. Nu var det Mahdis mamma, Fayeza som hjälpte till i klassen. Det tackar vi för!
Jag har en förfrågan till er föräldrar. Under veckorna 18 – 19 kommer vi, 1a och 1b arbeta med olika yrken. Vi behöver nu er hjälp i detta.
Finns det några föräldrar som kan komma till skolan och berätta om sitt yrke?
Hör av er till oss så planerar vi in ett datum som passar dig.

Snart har vi arbetat klart med Astrid Lindgren, vi har läst, skrivit och sett på filmer. Några arbeten kommer ni kunna se den 24/4. Det har varit mycket uppskattat från Saturnusbarnen, när våra elever kommer och läser för dem. Efter påsklovet fortsätter vi att läsa för våra 5-åringar.

Efter påsklovet kommer vi arbeta lite med symboler och religion. Under de pass som jag har högläsning kommer jag att läsa bibliska berättelser. Innan påsklovet såg vi på en film som handlade om påskens högtider och det blev många spännande samtal om påsken och om olika traditioner, så jag ser fram emot våra samtal.

Vecka 16 Påsklov

Vecka 17
Klassvärdar denna vecka är Ernesto och Zerin

Måndag 22/4 Annandag påsk

Tisdag 23/4
Inne idrott, packa idrottskläder, inneskor och handduk. Några elever från 1a och 1b kommer att få läsa upp berättelser för barn på Saturnus förskola. Patricia kommer att följa med eleverna. De elever som har räknat i matteboken 1a under påsklovet, ska ta med sig boken till skolan.

Onsdag 24/4 Den här dagen får gärna eleverna komma utklädda till olika sagoväsen och olika figurer. Inne idrott och ta med handduken! Läxan delas ut. Skolan har avslutning på arbetet med Hela Galaxskolan läser. Vernissagen startar kl.15:00 och pågår till kl.17:30 med en tipsrunda och utställningar på olika teman som de olika årskurserna på skolan har arbetat med. Sedan finns det fika till självkostnadspris i matsalen

Torsdag 25/4 Några elever från 1a och 1b kommer att få läsa upp berättelser för barn på Saturnus förskola. En vuxen kommer att följa med eleverna. Samråd för klassens representanter kl.18:30

Fredag 26/4

Hälsningar från Suzzi och Patricia som önskar alla en Glad Påsk.

Denna vecka har jag också med ett informationsbrev från Susana Olsson Casas, chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun. I sitt brev till er berättar hon om hur vi i kommunen nu tar ett gemensamt grepp för att förbättra kommunikationen och samverkan mellan föräldrar och förskola/skola. Målet med det gemensamma arbetet är att skapa ökad trivsel, trygghet och arbetsro för alla på förskolan/skolan, stora som små. Därför kommer de kommunövergripande riktlinjerna kring trygghet och arbetsro tas fram av personal, föräldraråd och ledningsgrupper tillsammans. Läs hela Susanas brev för att få reda på mer om arbetet och varför det är så viktigt att vi gör det tillsammans, för barnens bästa.

Länk till brevet: http://www.anpdm.com/public/Editor4PreviewPublic.anp/Show/41405E46764142584B71424759?ns=444A594573404A5A4576474351467449465943

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *