Veckorapport för vecka 17

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.
Nu har vi börjat lära oss om muslimer, kristna ochjudar. Vi fick sitta i små grupper och prata om våra egna tankar om religion. Vi såg också en film som handlar om olika religioner och då fick vi lära oss om deras olika symboler, som stjärnan, halvmånen och korset. Bibeln, Koranen och Toran är olika heliga böcker. Vi har också börjat läsa ur Barnens bibel. Idag lyssnade vi på vad som hände under påsken för Jesus. Det var en spännande berättelse. Vi fick rita olika bilder till berättelsen.

Vi håller på att se på filmen om Karlsson på taket. I onsdags kom Karlsson och hälsade på oss. Han pratade väldigt mycket om köttbullar, för att han älskar köttbullar. Han hade en propeller på ryggen. Karlsson såg rolig ut.

 Det var många som kom på vår avslutning ”Hela Galaxskolan läser” Vi hade satt upp bilder på Draken med de röda ögonen. Vi fick då bestämma vart draken flög iväg och ritade en bild till vår text. Vi har också satt upp brev som vi skrev till Astrid Lindgrens olika karaktärer. Vi har också läst mycket om Astrid Lindgren.

Nu har vi Maria som vår idrottslärare. Jag önskar att vi fick ha idrott lite oftare.
Vi fick ha en hinderbana på idrotten, sedan har vi lekt kullekar.

Vi har fått lära oss ett hemligt språk, som heter chiffer. Det är Anso som har lärt oss det. Hon fick lära sig det när hon var liten och gick på scouterna.  

På fritids har vi möblerat om, nu har ett mysrum, ett byggrum och ett lägenhets- rum. Vi har en hel låda med köksgrejor som man får be en vuxen hämta.
Vi fick vara med och möblera om på påsklovet. Under påsklovet var vi också tillsammans med 6-åringarna och vi fick också lite påskgodis på fritids.
 
Hälsningar från Zerin

Vad det är lät det är lätt att blogga, när man har så skrivglada elever. Som ni kunde läsa så har vi haft religion, hela dagen idag. Både eleverna och vi vuxna har haft så intressanta men också svåra frågor om livet. Säkert kommer de att fortsätta och fundera kring det vi har samtalat, sett och hört idag. Det väcktes många funderingar hos eleverna, så var beredd med att få frågor där hemma. Vi avslutade veckan med att sjunga några psalmer och har nu också börjat att träna på vår avslutnings sång, Sommar, sommar sol https://www.youtube.com/watch?v=TaNQGAILe1w
Jag kommer nu under några veckor att läsa bibliska berättelser, både från den kristna, judiska och den islamska tron.

Det var trevligt att så många kom och besökte vår utställning i onsdags. Hoppas att fikat smakade bra för det var stolta elever i år 4 och år 6 som sålde det hembakade kaffebrödet. Eleverna var nöjda med sin försäljning.

I matten kommer vi arbeta med stapeldiagram, då vi igen ska rösta fram vår önskematsedel. Det jag märker i matten är att eleverna behöver bli säkrare på tiokamraterna både i addition och subtraktion, för slipper man använda fingrarna så blir det lättare att räkna de högre talen. Något som jag också har märkt är att det är svårt att räkna nedåt. Låt ditt barn få starta från ett tal och sedan räkna nedåt. Har de taluppfattningen så kan de lätt tala om vilka tal som kommer före och efter och de får en talrad som lagras i deras minne- Då kan de också lätt se var talen befinner sig på talraden, att t.ex. talen 17-19, står nära varandra och de ser vad svaret blir ex: 17+__=19, eller 19-17=

Nästa vecka på torsdag startar jag med intensivläsning, istället för den vanliga läs- och skrivläxan. Eleven läser hemma varje dag(skoldagar) och i skolan parläser vi varje dag. Detta ska underlätta elevens flyt i läsningen. Det brukar märkas ett gott resultat. Mer information får ni i läsprotokollet som eleverna får med sig hem tillsammans med den valda boken.

Vecka 18
Klassvärdar denna vecka är Gabriella och George

Måndag 29/4


Tisdag 30/4
Inne idrott, packa idrottskläder, inneskor och handduk. Alla klasser har fått egna städområden, så skolan blir fin inför Valborg, sedan till lunch blir det grillad korv.

.Onsdag 1/5 LOV

Torsdag 2/5 Vi startar upp vårt arbete som handlar om olika samhällsfunktioner, olika yrken. Vi kommer att arbeta tillsammans med klass 1a, som vi brukar göra i blå och röda gruppen. Intensivläsningen startar, hemma och i skolan. Lycka till! Läxa i matten delas ut, lämnas in nästkommande tisdag.

Fredag 3/5

Hälsningar från Suzzi och Patricia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *