Rapport från vecka 18

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.
På rasterna spelar vi kula, leker burken, spelar bollpingis eller spelar fotboll.
På idrotten har vi haft hinderbana. Då tränar vi våra muskler. Vi får krypa under ett snöre, då tränar vi benen och armarna. Vi får också hoppa på en studsmatta och landa på en madrass, ibland ramlar några ifall de har strumpor på sig. Vi hänger också i ringarna, mellan fötterna får vi ha en ärtpåse. Först åker man från den ena bänken till den andra bänken, sedan släpper man ärtpåsen i ”havet”. Vid en station tränar vi på vår balans.
Nu parläser vi varje dag i skolan. Vi läser tillsamman med en kompis. Kompisen lyssnar när någon läser. Vi har fått med oss böcker hem, som vi ska läsa varje dag i 15 minuter.
Idag ska vi få vattna våra blommor i klassrummet, för det gör man om man är klassvärd.

Hälsningar från George och Gabriella

Nu har intensivläsnings perioden startat och eleverna har själva fått valt bok, som de ska läsa hemma 15 minuter varje dag. Jag har gått igenom deras val och de flesta elever har en mycket god uppfattning kring deras egen läsförmåga. Några elever har kanske valt en lite för svår bok, men jag har haft ett samtal med dem och de vill gärna försöka. Vilket härligt självförtroende de har och då kan ju inte jag ta den känsla ifrån dem.
Känner eleverna att de har gjort ett fel val av bok får de självklart byta bok, antingen i skolan eller med böcker som de har hemma.
I skolan kommer de att först få läsa ut Den magiska kulan och detta sker i parläsning. Jag kommer att försöka se till att de läser varje dag i skolan.
Det ska bli spännande att få ta del av resultatet om ca 2 veckor.

I tisdags städade eleverna skolgården, sedan bjöds det på grillad korv. Solen sken och det var glada barn som tog ett bra ansvar. Vi har också en fortsatt god stämning i klassen och de arbetar på flitigt. Våra blå och röda grupper fungerar utmärkt och även i dessa grupper tar eleverna ett bra ansvar. När vi är i blandade grupper med övriga elever från1a tar vi hjälp av varandras olika styrkor och förebilder.

Det var drygt 10 elever som valde att skriva en berättelse och läsa upp den för de yngre barnen på Saturnus och detta uppskattades otroligt mycket. Eleverna som läste tyckte det var roligt och de märkte att barnen lyssnade på dem. Jag hoppas att vi kan återuppta detta till hösten igen och att fler våga utmana sig själva.

Nästa vecka startar ett samarbete med skapande skola. Det är två danspedagoger, Mattias och Hanna, som kommer att besöka oss vid tre tillfällen. Eleverna kommer vara indelade i tre grupper. Vi ska få prova på olika typer av dansstilar från 1920-talet och framåt. Vid sista tillfället kommer eleverna att visa upp några danser för förskoleklasserna och för några barn från Saturnus.

Vecka 19
Klassvärdar denna vecka är Alishba och Mahdi

Måndag 6/5 Under denna dag ska vi förbereda oss inför vårt studiebesök den 10/5 med att göra intervjufrågor till en busschaufför. Detta arbete gör vi i våra blå- och röda grupper.

Tisdag 7/5 Idrotten består av dans med skapande skola. Inget ombyte behövs tas med. Matteläxan lämnas in.

Onsdag 8/5 Idrotten består av dans med skapande skola. Ny matteläxa delas ut.

Torsdag 9/5 Vi fortsätter att arbeta med yrken. Eleverna kommer att få göra egna frågor, som de sedan ska få ta hem och intervjua någon vuxen. De kommer sedan få redovisa i klassen i mindre grupper.

Fredag 10/5 Vi börjar som vanligt 08:10. Klockan 08:30 blir vi hämtade med buss. Vi kommer att intervjua busschauffören Tomas Andersson under resans gång. Vi avslutar med ett besök i bussgaraget. Sedan kör han tillbaka oss till skolan. Vi kommer att äta lunch på skolan.

Vi tror att det kommer att bli en spännande vecka som vi har framför oss.
Hälsningar från Suzzi och Patricia

Ett svar på ”Rapport från vecka 18”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *