Veckorapport och ny information för vecka 20

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.

Varje dag sjunger vi vår avslutningssång. Den är jättebra. Nu har vi också tränat ute på scenen. Vi läser varje dag med en kompis, det är kul att läsa med en kompis. Vi har fått dansa breakdance den här veckan, sedan fick vi också lära oss att twista. Mattias, dansläraren visade oss också stepp. Det var coolt med ljudet som kom från hans steppskor. Vi fick härma honom att steppa. Det lät bra. Madhi berättar att han också gillade shoobi doo dansen. Idag har vi fått intervjua en busschaufför och vi fick också åka med bussen. Vi åkte till Arlanda, där fick vi se flygplan. Sedan åkte vi till bussgaraget och när vi åkte genom busstvätten, då luktade det inte så jättegott inne i bussen.
På rasterna leker vi med kompisar och jag leker oftast med min syster, berättar Alishba och Madhi berättar att han spelar oftast kula.

Hälsningar från Alishba och Mahdi

Hej!
Jag hoppas att allt flyter på bra med intensivläsningen där hemma. Vi intensiv läser nästan varje dag i skolan och rutinerna sitter nu bra. Några elever har lite svårt att vara fokuserade när de lyssnar på sin kamrat, men vi tränar även på det. Nu är det bara en vecka kvar så kämpa på!

I religionskunskapen läser vi bibliska berättelser och vi har precis blivit klara med Nya testamentet och läser nu ur Gamla testamentet. Eleverna illustrerar berättelserna med egna teckningar.

Det är lätt att få ut eleverna nu på rast, för det är många som leker och har roligt tillsammans, men jag vill uppmana er föräldrar att inte låta era barn ta med sig så värdefulla kulor, tyvärr är de attraktiva och sedan så slarvas de också bort. När de sedan spelar kula så spelar de på låtsas, de ska få tillbaka sina kulor, därför är det också viktigt att de spelar med elever som respekterar detta. De äldre elever på skolan spelar för att vinna kulor. Kulor som eleverna har på lektionerna tar jag, självklart får de tillbaka dem, men de måste själv komma ihåg det. Nu har jag en vinst på 5 kulor, som väntar på ägarna.

Idag fick vi eleverna ett varsitt godishalsband från Karlsson på taket, som tackar för de fina brev som ni skrev till honom och han tyckte det var så roligt i skolan.

Vilken härlig dag vi alla fick idag, när vi blev hämtade med bussen och intervjuade busschauffören Tomas. Eleverna skötte sig så bra. Tomas berömde eleverna. De fick också besöka bussgaraget och se hur de lagade bussarna, sedan innan vi åkte hem så fick vi åka genom en busstvätt.
 

Avslutar veckorapporten med att berätta att det har varit en toppenvecka, med skapande skola. Det har varit så roligt att se hur engagerade eleverna är. Vi har också fått lärt oss många olika danstyper från 1920-talet och fram till vår tid. Nästa vecka ska vi repetera och visa upp vad vi har lärt oss. Det ska bli spännande.


Vecka 20
Klassvärdar denna vecka är Nelly och Isabella

Måndag 13/5

Tisdag 14/5 Idrotten består av dans med skapande skola. Inget ombyte behövs tas med. Matteläxan lämnas in.

Onsdag 8/5 Uteidrott, ta med ombyte för utomhus aktiviteter. Glöm inte att packa ner handduken. Ny matteläxa delas ut.

Torsdag 16/5 Vi får besök från Majas mamma, Sofia, en förälder från 1a. Hon kommer och berättar om sitt yrke.


Fredag 17/5 6b ordnar disco för förskoleklassen till år 3 med start 18:00-19:30, sedan kommer de äldre eleverna. Inträdet kostar 20 kr och vill man köpa något så kostar det också hälsar eleverna i 6b.

Hälsningar från Suzzi och Patricia

2 svar på ”Veckorapport och ny information för vecka 20”

  1. Hej, tack för uppdateringen. Det är alltid lika roligt att läsa och få se bilder av vad ni har gjort under veckan.

    Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *