Veckorapport och ny information för v 21

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.
Vi ska snart på utflykt. Det kommer att bli spännande. Vi kommer att få se på en film som handlar om olika fiskar i haven. Vi får mat från skolan men vi får om vill ta med egen mat. Alla måste ta med sig egna matlådor och bestick. Nelly berättar att hon har en speciell matlåda med fack och under locket så finns det ett till lock, där finns besticken.
Vi har fått dansa för 6-åringarna. Det kändes pirrigt. Isabellas lillebror som går på Solen fick se oss dansa. Han tyckte att vi dansade bra.
Nu har vi parläst klart. Det var bra att läsa för varandra, för då kunde kompisen hjälpa till med orden. De var snälla när vi läste.
Idag kom det fem larver till våra klasser och minst tre av dem kommer att bli Tistelfjärilar. Larverna finns i en burk och den står i 1b´s klassrum. Man måste vara försiktig så att man inte skrämmer larverna.
Ikväll är det disco som 6 b har ordnat. Det är några från vår klass som kommer att gå.

Hälsningar från Nelly och Isabella

Hej igen!
Åter igen tittar solen fram och snabbt åker kläderna av för eleverna när de går ut på rast, trots att vi påpekar att det inte är sommar ännu. Passa på att gå igenom hyllan för ditt barn. Ta gärna hem vinterkläder och fyll på med ombyten. Vi har hittat termobyxor utan namn, kanske hittar de sina ägare, vi får hoppas på det.

Förra veckan skrev jag om kulor i bloggen. Nu har jag fått veta att det finns elever som tar med sig pengar och köper andras kulor. Det är inte okey, prata med ditt barn om att man inte får ta med sig pengar till skolan annat än när vi har Burkina Fasojoggen i september.

Eleverna kände sig nog stolta när de hade sin dansföreställning för de yngre barnen. Det var en fröjd att se hur alla elever ställde upp för varandra när de fick prova olika danstyper. Jag tror att de flesta hade roligt när de dansade, det såg så ut. Underbart att få vara lärare i dessa stunder.

På idrotten i onsdags fick eleverna träna på att samarbeta. De hade akrobatiska övningar. De kämpade på så bra.

I matematiken har vi börjat arbeta med multiplikation. Vi upptäcker sambandet mellan addition och multiplikation. De har fått skriva egna räknehändelser och sedan fått visa hur de tänker.

Vi arbetar också med symmetri. Jag tyckte det passade bra nu när vi arbetar med fjärilar. En fjäril är ju symmetrisk. Idag har vi fått fem fjärilslarver, som vi beställde. Nu håller vi tummarna att det blir puppor och till sist fem Tistelfjärilar, som vi i juni släpper ut i naturen.

I veckan besökte Majas mamma Sofia klassen, Hon berättade om hur det är att vara sjuksköterska och vad hon gör i sitt arbete. Eleverna ställde många intressanta och kloka frågor till henne. Det är en stor skillnad om jag jämför hur det var förr, då kunde eleverna fråga helt andra frågor än det vi pratade om, nu höll de sig hela tiden till ämnet.

Till sist vill jag tacka Fayeza, Madhis mamma som har varit med oss i flera dagar. Hon är en otroligt bra hjälp för eleverna och det kunde inte passa bättre då Patricia gick hem i onsdags då hon blev sjuk. Vi kommer att få fler besök från Fayeza.

Vecka 21
Klassvärdar denna vecka är Jonathan och Lania

Måndag 20/5
Jag är borta med ledningsgruppen hela dagen, om Patricia är frisk, så tar hon klassen, annars blir det Johann K och Helen. Vi har blivit inbjudna till tvåornas dansföreställning i gymnastiksalen, som eleverna ska se på innan lunchen, kul.

Tisdag 21/5 Uteidrott, det är många elever som nu glömmer ombyte, de behöver er hjälp att få med sig idrottskläder och handduk. Matteläxan och läsprotokoll för perioden med intensivläsningen lämnas in. Om de har lånat böcker från skolan ska dessa också lämnas in.

Onsdag 22/5 Ettorna ska åka på utflykt till Naturhistoriska muséet. Vi ska se filmen Oceans på Cosmonova. Vi börjar kl.08:10 vi beräknar att vara hemma runt 15:00. Skolan bjuder på en festis och pastasallad med köttbullar. Ta med en egen plastlåda med bestick. De som önskar får ta med sig frukt, extra dryck och en kaka eller en bulle. Om de själva tänker ta med sig egen matsäck, då vill jag att ni mialar mig omgående. Finns mamma, Hanna följer med på utflykten.

Torsdag 23/5 Ny matteläxa och en intervjuläxa delas ut. Det är era barn som själva gjort frågorna. Frågorna handlar om yrken. Eleverna ska sedan få redovisa i mindre grupper. De som vill redovisar inför klassen.


Fredag 24/5

Hälsningar från Suzzi och Patricia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *