Rapport från veckan som gått och ny information för v 22

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.
På Naturhistoriska muséet fick vi se uppstoppade djur och skelett. När vi såg på filmen på Cosmonova så fick vi ligga ner på stolarna. Det kändes som man var lite grann i havet tillsammans med fiskarna. Det var otur och synd om Anthony för han var åksjuk och då kräktes han på bussen och på tåget.

När vi skulle arbeta med skapande så fick man själv välja vad man ville göra. Vi fick välja mellan att göra en tavla, ett college, tittskåp eller att rita en bild. Det var roligt när vi arbetade. Det kändes lite som om vi hade fritids, för då brukar vi pyssla. Vi som hade pysslat klart fick också se på en film.

På rasterna får de som vill stå i boden. Då kommer barnen och lånar saker och då ger vi dem sakerna. Barnen har namnlappar så då vet vi vilka som har lånat olika saker. När alla ska in får man tuta i tutan och då vet alla att man ska lämna in alla saker som man har lånat och sedan gå in. Det är roligt att stå i boden.

Hälsningar från Lania och Jonathan

Hej igen!
Nu är det nedräkning för denna termin och det känns i klassen att orken och uthålligheten börja tryta. Nu gäller det att alla vi tillsammans försöker sprida positiva ord till varandra och verkligen lyssna både på kamraterna och vuxna. Eftersom Patricia har varit sjuk har vi haft vikarier i klassen och det känns trist när några elever svarar otrevligt till vuxna. Prata med era barn hur viktigt det är att vi alla tar vårt egna ansvar.

 
Varje dag följer vi med spänning våra fem larver hur de utvecklas, snart kommer larverna att bli puppor för att till sist bli fjärilar. Eftersom fjärilens form är symmetrisk, likadan på båda sidorna, så har jag passat på att arbeta med symmetri i matten och det är inte alldeles lätt, att färglägga bilder så att de blir symmetriska.

I onsdags hade vi en otroligt trevlig utflykt. Solen sken och eleverna var ivriga och förväntansfulla. Extra bra var våra fyra otroliga mammor från 1a och 1b, utan deras hjälp hade vi inte kunnat gå omkring på museet i små grupper. Höjdpunkten på dagen var filmen Oceans. Vi fick följa ner i havets djup och se livet i havet.

Vi kom tillbaka till skolan trötta men glada. Tack alla underbara elever som också hjälpte till att göra denna dag. Ser fram emot vår dag på judomattan tillsammans med mig och judotränaren Bosse.

Nu har jag läst bibliska berättelser från Nya och Gamla testamentet och kommer jag också att läsa några Islamska berättelser, då har vi i klassen gått igenom berättelser från våra tre största religioner. Eleverna är nyfikna och ställer många spännande frågor. Det är inte alltid jag kan svara på deras frågor, men vi får alltid till ett samtal.

Eftersom vi ser att elever och vi vuxna börjar känna oss lite slitna så försöker vi variera vår undervisning för att göra den mer lustfylld, därför arbetade vi hela fredagen med ett skapande arbete utifrån temat ”Livet i havet” Det var en hellyckad dag och vad de skapade! Ett härligt sätt att avsluta veckan med.

Jag vet att många har frågat om skolavslutningen och vi kommer att samlas utanför klassrummet den 12/6 kl. 08:50 för att gemensamt gå till entrén på framsidan, där vi har vår traditionella skolavslutning som börjar kl. 09:00. Det skulle vara trevligt om de som kunde stannade kvar en stund för en gemensam fika. Varje familj tar med sig egen filt och fika, sedan får vi hålla tummarna att vi har vädrets makter med oss.

Avslutar blogginlägget med att tacka Troys mamma Carina och Finns mamma Hanna för att ni kunde följa med till Naturhistoriska muséet.

Vecka 21
Klassvärdar denna vecka är Larin och Shaquille

Måndag 27/5
Mahdis mamma Fayeza kommer till klassen och berättar om sitt yrke.

Tisdag 28/5 Utflykt till Upplands Väsby. Vi kommer att få prova på judo. Eleverna behöver ta med sig mjukisbyxor och långärmad tröja. Efter judopasset kommer vi att gå till en lekpark och uppleva känslan av Förr i tiden. Vi kommer att få en festis och en ostbaguett från skolan. De elever som önskar ta med egen matsäck ska meddela mig det, så jag kan avboka deras mat. Precis som tidigare utflykt får de ta med sig frukt, extra dryck, kaka eller en bulle. Vi börjar som vanligt kl. 08:10 och kommer hem ca 14:30.

Onsdag 29/5 Idrott utomhus, glöm inte ombyte.
Intervjuläxan och matteläxan lämnas in. Detta var terminens sista läxa. Bra jobbat under detta läsår med läxorna, speciellt ett stort tack till intensivläsningen och de trevliga kommentarer som jag har fått tagit del av. Ni har verkligen tagit detta på allvar.

Torsdag 30/5 LOV, skola och fritids stängt.


Fredag 31/5 Fritids öppet, skolan har lov.

Andra viktiga datum
3/6 1a och 1b har storsamling tillsammans
4/6 Friidrott på Midgårdsvallen
5/6 Patricia ledig
6/6 LOV, Sveriges nationaldag
7/6 LOV för skolan fritids har öppet
10/6 Suzzi har heldag med ledningsgruppen, Patricia vikarierar
12/6 Skolavslutning klockan 09:00, utomhus

Hälsningar Suzzi och Patricia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *