Veckorapport för vecka 22 och ny information för v 23

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.
Det är kul att spela fotboll. Fotboll är det bästa som finns. Varje rast och på fritids spelar några från ettan och tvåan fotboll, berättade Shaquille.
Idag fick vi gå till skogen och gräva upp vår planka som vi grävde ner i 6-års. Det fanns bara plastpåsen kvar. När vi hade grävt klart lekte vi. Några körde burken, några lekte affär, några klättrade i träd och några lekte i en koja. Det var superkul i skogen.
Nu har våra larver blivit till puppor. Pupporna finns nu i ett fjärilshus i klassrummet.
Igår var vi på utflykt och vi fick vänta jättelänge på bussen. Busschauffören körde oss ända till Upplands Väsby. När vi kom fram fick vi prova på judo. Det var toppen. Shaquille berättade att han fick köra judo med Suzzi. Judon var som gymnastik, nästan som våran jumpa, berättade Larin. För vi har också mattor och vi får också göra kullerbyttor. Sist på dagen lekte vi i en park, där det fanns gamla hus, precis som förr i tiden. Vi fick ta med oss frukt, vatten och festis om man ville. Vi fick också ta med oss en bulle eller kaka. Från skolan fick vi en baguett, ett päron och en festis, som vi åt till lunch.
För några dagar sedan har vi läst berättelser om Islam och vi har nu gjort en bild.
Vi har nu börjat redovisa om våra intervjuer, några gör det inför hela klassen och några vill göra det inför mindre grupper.

Hälsningar från Larin och Shaquille

Hej igen!
Nu blir det bara ett kort blogginlägg för mig, för mina bloggare Larin och Shaquille har berättat mycket bra om vad som hände under denna korta vecka.
I måndags hade vi besök av Mahdis mamma, Fayeza hon berättade om sitt yrke som apotekare. Eleverna hade många intressanta frågor om mediciner. Hur får de färgen på tabletterna och hur gör man medicin?
Vi försöker varva arbete med lite lättsammare aktiviteter för det märks att terminen börjar gå mot sitt slut, både hos oss vuxna och hos eleverna.

I tisdags hade vi en mycket trevlig utflykt och det var roligt att se glädjen hos eleverna när de kämpade på judomattan, även jag fick möta några elever till deras glädje. De frågade varför jag var så röd i ansiktet så ni förstår att även jag blev svettig.
Sedan avslutades det med lek i en lekpark. Det var trötta elever som kom till skolan har jag fått höra från Ann-Sophie. Jag följde inte med tillbaka till skolan då jag hade ett annat uppdrag. Som tur var så fick vi stöd från Majas mamma Sofia i 1a denna dag. Hon kunde vara med på vår utflykt.

Finn hittade en pinne med ett vackert hjärta i.

Idag så hade vi en fin stund ute i naturen samtidigt som vi hämtade vår bräda. Det är så roligt att se hur många fler som deltar i de spontana lekarna som uppstår när vi får tid över.

I klassrummet fortsätter vi att avsluta alla våra påbörjade arbeten och det kommer vi att fortsätta med även nästa vecka.
Till hösten kommer 1b att flytta till andra änden av skolan, vi kommer att arbeta utifrån A- och B-spår, men det betyder inte att vi slutar med våra röda och blå grupper, som vi ser ger så mycket positiva effekter.
A spåret: Solen, 1a, 2a och 3a i B spåret: Månen, 1b, 2b och 3b.
Innan skolavslutningen den 11/6 önskar fritids att ni tömmer era barns hyllor på kläder, samt tar hem stövlar och regnkläder. De som ska vara på fritids under sommaren får ta med sig sina ombyten och regnkläder i ryggsäcken eller i en plastpåse.

Idag har Ann-Sophie meddelat klass 1a både elever och föräldrar att hon kommer att vara tjänstledig på 50%. Hon har sökt universitetsstudier till hösten.
Ann-Sophie kommer att undervisa i Idrott och Hälsa i Förskoleklass-år 3 på Galaxskolan. Vem som kommer att bli ny klasslärare för 1a kommer rektorn att meddela när den tjänsten är tillsatt. Men jag hoppas och tror att vårt påbörjade samarbete med båda tvåorna kommer att fortsätta.

Vecka 23
Klassvärdar denna vecka är Leo, Finn och Maya

Måndag 3/6
1a och 1b har storsamling ihop

Tisdag 4/6 Friidrott, kom i träningskläder, keps och bra skor. Vattenflaska och en extra frukt kan vara bra att ta med. Vi kommer att gå direkt kl.08:10 till Midgårdsvallen. Finns det någon vuxen som kan följa med så skulle det uppskattas. Vi äter senare lunch på skolan. Vi börjar och slutar skoldagen som vanligt.

Onsdag 5/6 Patricia är ledig. Utomhusidrott, glöm inte utekläder och handduk. Det är för många som nu glömmer idrottskläderna.

Torsdag 6/6 Sveriges nationaldag LOV, skola och fritids stängt.

Fredag 7/6  Fritids öppet, skolan har lov.

Andra viktiga datum
10/6 Suzzi har heldag med ledningsgruppen, Patricia vikarierar
12/6 Skolavslutning klockan 09:00, utomhus

Trevlig helg önskar Suzzi och Patricia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *