Rapport från veckan som gick och information för v 24

Hejsan alla föräldrar här kommer en ny veckorapport från våra två klassvärdar.
Igår var vi på friidrott. Det var roligt vi fick prova på att hoppa höjdhopp, springa 400 meter och 60 meter, längdhopp, stöta kula, vi fick också kasta med ett visselspjut och vi sprang också en stafett. Idag fick vi se vårt nya klassrum. Det var jättestort och fint. Idag blev det fjärilar från några av våra puppor. Det kom någonting rött från fjärilen. Nu har vi lagt in frukt, blommor, blad och en kvist till våra fjärilar så att de kan få mat.

Hälsningar från Leo, Finn och Maya

Äntligen har sommaren verkligen kommit! Solen skiner och eleverna är glada, bättre än så här kan man inte ha det!

I måndags tillverkade vi jättefina fjärilar med hjälp av tapetpapper och piprensare.

I matematiken har vi övat på att mäta med linjal. Eleverna var jätteduktiga på att mäta. Inte alltid så lätt att se till att börja mäta från 0.

Vilken fin storsamling vi fick se. Vi hade säker tio bidrag från både a och b klassen. Vi fick se dans, höra sång och även en elev som spelade blockflöjt själv.

I tisdags genomförde eleverna värdens bragd. Promenad till Midgårdsvallen, två timmars friidrottande och promenad hem. Alla elever var med på alla grenar och de kämpade på så bra, även jag fick lite motion. Till vår hjälp hade vi en elev från 6:an.

Idag har vi arbetat med att få klart saker som ligger i lådan. Vi har även förberett fjärilarnas nätbur med grenar och mat, för nu kläcks pupporna. Vi har hittills fått två Tistelfjärilar. Ann-Sophie har lovat att kolla till dem och dokumentera framsteg i helgen när skolan är stängd så att vi inte missar något viktigt.

Här övade vi på avslutningssången tillsammans med vår musiklärare Fredrik. På bilden gör vi lite uppvärmning innan vi tog ton. Det låter så vackert när eleverna sjunger.

Glöm inte att hallen ska tömmas helt senast tisdag. Allt ska hem, definitivt täckbyxorna som hänger kvar och tar onödig plats. Troligtvis är de för små till vintern. Kläder som ligger kvar kommer att skänkas bort till välgörenhet.

Vecka 24
Klassvärdar denna vecka är Felicia och Theodor

Mån 10/6 Skolan börjar 09:00. Patricia är vikarie för mig, då jag är med ledningsgruppen hela dagen.

Ti 11/6 Idrott ute, glöm inte idrottskläder och handduk. Ta med väska och påse så att ni får hem allt som ska hem. Tänk på att hallarna ska tömmas på allt. Det som behövs på fritids i sommar ska ligga i väskan och i namnmärkt plastpåse/tygpåse

Ons 12/6 Skolavslutning, vi ses utanför klassrummet kl. 08:50. Vi går sedan gemensamt till skolans framsida där eleverna sitter på bestämda platser och ni föräldrar och syskon står längst bak. Efteråt fikar vi i det gröna med egen medtagen filt och fikakorg.

Tor 13/6 Sommarlov, men fritids öppet för de som anmält sig.

Fre 14/6 Planeringsdag, skola och fritids stängt.

Skolan börjar igen efter sommarlovet måndag den 19 augusti kl. 09:00. Klassen har då bytt klassrum, eleverna vet vilken dörr de ska gå in i.

Tack Mahdi och Fayeza för supergoda fruktspett. Många av eleverna vill gärna fira att de har fyllt år, eftersom Mahdi fyller under sommaren ville han också bjuda på något. Klassen tackar så mycket.

Vi önskar er en skön nationaldag och helg, hoppas vi ses skolavslutningen på onsdag!

Suzzi och Patricia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *